jueves, 31 de octubre de 2013

El Pla d'Accions participa en el congrés Internacional de Patologia Dual

http://www.actasanitaria.com/noticias/otras-noticias/articulo-al-menos-el-70-de-los-pacientes-adictos-padece-otro-trastorno-mental.html

jueves, 16 de mayo de 2013

Pla d'Accions sobre drogues al CEESC- Educació Social i drogues

El dia 8 de maig membres del Pla d'Accions sobre drogues van participar en un càpsul·la al CEESC sobre intervenció comunitària, Educació Social i atenció a les drogodependències, us deixem aquest link on podeu veure i descarregar la presentació.




miércoles, 8 de mayo de 2013

Els documentals del Pla d'Accions sobre Drogues de Reus SERVEI DE DROGODEPENDENCIS HUSJR

1 Jornada Drogues i Societat a Reus 2006

ARSU, ENERGY CONTROL, PLATAFORMA PRO-DRETS DELS CONSUMIDORS DE DROGUES, BLOK NARCODRUIDA, SWEET JANE GROW SHOP.









DRUGSTORE 2008

This documentary tries to be a useful tool for the prevention and information on the cocaine consumption. Some young people express their opinion about experiences with the substance, as well as professionals and common people. The brief format and the simple language of this documentary tries to give a fresh point of view to the young people so that they can reflexion on the phenomenon of the cocaine consumption in Catalonia (Spain).




SATÊL·LIT INFORMATIU SOBRE CONSUM CONSCIENT DE LES DROGUES (COCAÏNA)2009

(Informatiu per un consum conscient de les drogues)
Aquest documental pretén aportar la informació bàsica dirigida a consumidors i no consumidors de cocaïna per tal de conèixer els efectes més importants derivats del seu ús; a nivell físic, social i psíquic. Es posa especial èmfasi sobretot en aquells efectes i conseqüències que poden portar a la persona consumidora a tenir problemes, saber identificar-los i entendre perquè es poden produir és l’objectiu principal d’aquest material.
(Informativo para un consumo consciente de las drogas)
Este documental pretende aportar la información básica dirigida a consumidores y no consumidores de cocaína con el fin de conocer los efectos más importantes derivados de su uso; a nivel físico, social y psíquico. Se pone especial énfasis sobre todo en aquellos efectos y consecuencias que pueden llevar a la persona consumidora a tener problemas, saber identificarlos y entender porque se pueden producir es el objetivo principal de este material



https://vimeo.com/1856926




Riscos no gràcies 2010

Riscos no gràcies Documental per aprendre a identificar a partir de l’experiència personal i imatges del vídeo aquells factors de augmenten el risc de contagiar-se de l’hepatits C i el VIH-sida i, al mateix temps, establir estratègies per a evitar el contagi. Quadern amb propostes de dinamització de l’audiovisual Població destinatària Persones injectores de drogues [...]


https://vimeo.com/7559147










Sortim? 2010


Documental audiovisual i d’una guia didàctica que ofereix propostes per fomentar la reflexió entorn dels temes relacionats amb el fet de sortir de festa i els riscos associats. Va acompanyat d’una guia educativa.


https://vimeo.com/20558109






WAAW / What About & About Who? 2011


This is a document of work to promote the associative movement of drug users (Catalonia-Spain). It is part of the preliminaries of a qualitative and participative research (Action Plan on drugs of Reus-ARSU) . We took advantage of the participation in various conferences related to harm reduction to select informants during 2009-2010. The speeches selected are related to the following topics: searches for references, macro-analysis, experiences and contributions to the social movement of drug users, peer work, networking and activism. The field work of this video document have been performed by Plataforma Drogológica (Catalan drug user's network). A reflection to debate beyond the prohibition from the perspective of human rights.

https://vimeo.com/61363772




Més enllà de la heteronormativitat 2011

Part 1 (Trailer)

Investigació qualitativa sobre les drogues i la identitat sexual (Projecte documental)







In my backyard... (nobody bites) 2013

"Ningú es menja a ningú"

This documentary aims to show the importance of community networking when addressing social realities such as the sale and use of intravenous drugs in neighborhoods and public spaces. The experiences and opinions of various social actors involved in this case in a neighborhood (Sant Josep Obrer) Reus (Catalonia, Spain) and the action of an association of drug users (ARSU) from the perspective of harm reduction in this scene, shows that the participation of drug users themselves is essential to ensure coexistence and promote health and attitudes of respect in the community. In my back yard also wants to be a tool to promote training and non-conflicting strategies to implement services providing attention to drug addiction, that need the consensus of the various actors and stakeholders involved in the same area. Drug users are not the problem but instead are part of the solution.













lunes, 29 de abril de 2013

martes, 23 de abril de 2013

ALICE RAP Addiction and Lifestyles in Contemporary Europe Reframing Addictions Project

23 d'abril de 2013

El Pla d'accions sobre drogues de Reus ha participat avui en el

3rd ALICE RAP General Partner's Meeting

Trobada científica sobre les addiccions i i estils de vida que agrupa científics de tota Europa 

ALICE RAP is a European research project, co-financed by the European Commission, which aims to stimulate a broad and productive debate on science-based policy approaches to addictions.


Aquí persentem algunes de les aportacions importants de la trobada:

Una reflexió interessantíssima sobre el consum de sucre, la industria sucrera, el seu consum  massiu i la seva relació o paral·lelismes amb el món de les addiccions de drogues per part de  Laura Schmidt (Alice Rap Global Science Group).

Algunes idees al respecte:  el mercat del sucre es enormement més gran que que el de les drogues, tabac o alcohol....convertint-se en  un problema de salud publica importantíssima i hauria de fer replantejar el debat de salut publica. Els processats del sucre tendeixen a ser més econòmics que que les alternatives més saludables. Obesitat i sucre. Sucre com a font de plaer....


 
Matilda Hellman, de la Universitat de Helsinki ha reflexionat sobre el paper del mitjans de comunicació en relació a la percepció del problema de consum de drogues, presentant alguns estudis sociològics comparatius entre la premsa nord-americana i la de països nord-europeus.  Els eixos d’anàlisis s'han basat en els següents conceptes: Quin és el problema? qui té el problema? Qui en sap sobre aquest problema? Les narratives dominants (nordamericanes) es basen en la discursos tremendistes basats en relats personals i solucions basades en el canvi de conducta personal. Per altra banda en la premsa de països nord-europeus com  Finlàndia el seu discurs es basa més en missatges solidaris cap a la població que té problemes i en solucions basades en termes de salut pública i responsabilitat compartida.

 
La prohibició dels anuncis de tabac a UK al 2002 va propiciar que ja en el 2005 la quantitat de publicitat indirecta sobretot la de la industria del cinema superés amb escreix la quantitat d’anuncis directes que es podien trobar abans. 

El problema que plantegen les grans industries del tabac i l’alcohol en termes de salut pública ha estat un dels temes més qüestionats i recurrents de la jornada.







Tamyko Ysa de la Fundació ESADE ha realitzat un excel·lent resum de les diferents polítiques i estratègies per països d'Europa en relació a la gestió dels problemes de salut que origina el consum de drogues legals i il·legals, plantejant grans diferencies entre els països de la Unió Europa.


 
Caldria en aquest sentit tenir una política Europea més homogènia que permetés una millor orquestració del que malgrat les grans diferencies entre països és un problema que ens afecta de manera semblant.


Altres participants com Jakob Zinsstag-Klopfenstein del Institut de medicina tropical i salut pública de Suïssa ha introduït a la conferència el debat sobre interdisciplinarietat i transdisciplinarietat. Bàsicament ha parlat de la seva experiència al desert de Mauritània amb els pastors nòmades per fer-nos entendre que la transdisciplinarietat és la consideració del coneixement acadèmic i el no acadèmic    en relació a la recerca, en aquest cas en el control de malalties de transmissió entre humans i animals. L’objectiu seria el d’implicar el màxim nombre de persobes possibles i establir les prioritats d’actuació conjuntament.



S'ha parlat també extensament sobre el concepte de benestar, posant especial èmfasi en aquells factors socio-ecònomics i culturals que influeixen en la salut de les persones, les desigualtats d’accés a recursos de tota mena és la principal font de decreixement de benestar i salut a més d’agreujar els problemes derivats de l’addicció a substàncies, segons Laura Stoll de la New Econòmics Foundation (NEF) recomanem  el contingut de la seva web on es troben estudis i documents extensos sobre aquesta temàtica.










Antoni LLort
Antropòleg

Pla d'Accions sobre drogues de Reus




















http://www.alicerap.eu/images/Bulletin6_AddictionThrougoutAges_FINAL.pdf

Trobada d’intercanvi d’experiències que organitzem des de Perifèrics tractarà sobre els Serveis d’Assessorament sobre drogues per a joves que no presenten patró de dependència.

http://periferics.blogspot.com.es/2013/04/els-serveis-dassessorament-sobre.html

miércoles, 27 de marzo de 2013

La propera trobada d'intercanvi d'experiències que organitzem des de Perifèrics tractarà sobre els serveis d'assessorament sobre drogues per a joves. Serà a Reus el 22 d'abril.

La propera trobada d'intercanvi d'experiències que organitzem des de Perifèrics tractarà sobre els serveis d'assessorament sobre drogues per a joves. Serà a Reus el 22 d'abril.





 La cita tindrà el següent ordre del dia :

11 - 13h  Experiències locals :
  • Ajuntament de Reus
  • Ajuntament de Lleida
  • PASA del Programa DRAC d'ABD - Consell Comarcal d'Osona
  • Que a-Prens? d'Igualada
  • GASS
13 - 14:30h Posada en comú de les experiències


Lloc de la Trobada:

 
Casal de Joves
Carrer de Castellvell, 24
Tel. 977 010 268 / 977 010 269

Enllaç google maps: (Està a 2 minuts de la RENFE)

Podeu confirmar la vostra assistència a :

xarxa.periferics@gmail.com

Us hi esperem!