jueves, 27 de julio de 2017

SORTIDA AL MUSEU DE REUS (18 de Juliol de 2017)








La exposició explicava la història i característiques pròpies dels Diables a Reus. I aquesta es remunta més de 200 anys enrere.




La sortida la va guiar en Salvador Palomar i va explicar els origens, el significat dels Diables, i la creació del Ball de Diables de Reus. 





També va explicar el procés de recuperació dels vestits, alguns d'ells de fa més de 100 anys.





La peculiaritat d'aquesta exposició és la varietat de vestits i el gran nombre d'exemplars. Sempre fets a mà, retallats i cosits damunt lona. 

Aquesta col·lecció de vestits de Diables és la més àmplia de Catalunya. I ens fa viatjar en el temps a través del foc i la festa. 



martes, 25 de julio de 2017

DIA MUNDIAL DE RECORD I HOMENATGE A LES VÍCTIMES DE LES DROGUES (21 de Juliol de 2017)





El passat 21 de juliol vam celebrar el memorial a les víctimes de la guerra contra les drogues.

Cada any, algú proper ens deixa...

Malgrat que sovint es simplifica tot aquest fenomen i s'identifica les drogues i els seus consumidors com el problema; la realitat és molt més complexa i difícil de canviar. 

Com a conseqüència de la manca de regularització: persisteix la producció de substàncies adulterades al mercat negre, i es continua criminalitzant i estigmatitzant les persones consumidores. 

A més a més, el retràs en l'implementació de programes de reducció de danys i riscos (intercanvis de xeringues, teràpies substitutives amb opiacis, test de puresa de substàncies, sales de consum supervisat...) atempta la salut pública amb la propagació de malalties infeccioses, i, en darrer terme, provoca la mort de persones.


MANIFEST DE LA XARXA CATALANA DE PERSONES QUE USEN DROGUES, CATNPUD:




Dinar de germanor a La Illeta





Encesa d'espelmes.




Llibre de dedicatòries.




Per la tarda, vam viatjar fins a Santa Coloma de Gramanet, on el companys d'AUPA'M i ASAUPAM feien d'amfitrions a l'acte organitzat per CATNPUD. Allà, es descobrí un graffiti honorant les víctimes mortals de la guerra contra les drogues.





Més tard, com assenyala el company José Carbonell d'APDO, va tenir lloc una Assemblea General sota l'ombra de "l'arbre de les paraules".




                                     Conecta amb la plana web de CATNPUD

ARSU I CATNPUD PARTICIPEN A LA CAMPANYA MUNDIAL SUPPORT D'ONT PUNNISH (26 de juny de 2017)

L'Associació Reus Som Útils, professionals i usuaris del Centre d'Acollida i Activitats "La Illeta" reunits al voltant de l'estàtua de la Dona Treballadora de Reus, el dia 26 de juny de 2017, per demanar una revisió de la política de drogues a nivell global.
.
La campanya "Recolzi. No castigui", és una iniciativa mundial que lluita per la disciminalització de les persones que fan ús drogues i la millora de les lleis que impedeixen accedir als serveis de salut pública.





Concretament, es demanen respostes de reducció de danys per les persones que usen drogues: polítiques de demostrada efectivitat i eficàcia.



Sessió de Reducció de Danys a Centre La Illeta.


La campanya va ser llançada el 2013 -com una iniciativa del Consorci Internacional sobre Polítiques de Drogues (IDPC), la Xarxa Internacional de Persones que Usen Drogues (INPUD), Harm Reduction International (HRI), i la HIV / AIDS Alliance.
.


El 26 de juny de 2013, 41 ciutats van participar en el dia d'acció global. El 26 de juny de 2014, es van realitzar esdeveniments en 100 ciutats, i el 2015 i 2016 activistes de més de 170 ciutats van unir forces per cridar per la reforma de la política de drogues amb actes de carrer, protestes, esdeveniments musicals...

www.supportdontpunish.org

Totes les activitats es coordinen pel 26 de juny, Dia Internacional de les Nacions Unides contra l'Abús de Drogues i el Tràfic Il·lícit

Un dia en què els governs celebren confiscacions i arrests per drogues. En el passat, alguns governs commemoraven aquest dia, fins i tot, realitzant execucions o pallisses públiques a persones que havien comès delictes relacionats amb les drogues: tot això forma part d'una guerra contra les drogues a nivell mundial que, segons Nacions Unides, no ha reduït l'ús de drogues, i ha causat greus conseqüències negatives per la salut i els drets de les persones.






La campanya busca reapropiar-se d'aquesta data des de la perspectiva dels activistes i les víctimes de les polítiques de droga prohibicionistes i repressives; subratllant les seves dràstiques conseqüències i l'alt cost per la societat.

Les lleis de drogues suposen una despesa de més de $ 100 bilions l'any, i, no obstant això, semblen tenir poc o cap efecte en un mercat il·legal de drogues cada vegada més complex.

Més enllà de tot això, l'ús d'estratègies fonamentades en les forces de seguretat i l'aplicació de lleis prohibicionistes ha conduït a l'empresonament massiu de persones pobres, en situacions de vulnerabilitat. I ha atiat epidèmies com la del VIH, les hepatitis i la tuberculosi. 


Enllaç amb UNGASS 2016: Sessió Especial de l'Assemblea General de les Nacions Unides, celebrada a Nova York entre el 17 i 21 d'abril, a petició de diversos estats llatinoamericans per revisar l'actual règim internacional de control de drogues, vigent des de  l'any 1961. 

Ann Forham, directora del Consorci Internacional sobre Polítiques de Drogues (IDPC) que supervisa la campanya va dir:


"Les polítiques de drogues internacionals tenen com a suposades metes la salut i el benestar de la humanitat, però el règim actual s'ha mostrat incapaç d'aconseguir aquests objectius. Al contrari, hi ha cada vegada un major reconeixement que les polítiques repressives causen més mal que les drogues que intenten eradicar."

El Dia Global d'Acció d'enguany ha vist la major mobilització internacional contra la guerra a les drogues, amb milers d'activistes a més de 60 països, cridant l'atenció sobre la urgència de trobar alternatives.


Enllaç amb CANAL REUS TV: Prevenció i formació, les armes contra l'abús de drogues i tràfic il·lícit