El divendres 24 d’agost es va realitzar a “La Illeta” el taller “Organitza’t amb els teus diners”, sessió conduïda per l’Àlex Pérez Folch, Treballador Social del Servei d’Addiccions i Salut Mental HUSJR.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgIiYYydJlIWIZFfAiaApMSNKlS0ik48OoIRe5spsdWTorSwLu7QDzA67uAp3-He6vqVreHPWQozIkuitmNR_Q0Ctuk0F5nvpJuyZ5Bilo3ng2cJA1Cbk0kBiyuyoHUKjAJU1F7bjtyVE0/s640/IMG-20180824-WA0007.jpg)
Va ser una sessió participativa que començà amb una roda de presentació dels assistents, on cadascú va fer referència a la relació que tenia amb els diners: molt bona, bona, regular, dolenta, molt dolenta; depenent si s’arriba, o no, a final de mes.
Tot seguit, es preguntà als assistents si coneixien i/o utilitzaven alguna planificació per gestionar els diners cada mes, i la majoria d'ells recongué que no. Alguns, però, van comentar que sí que realitzen planificació, però que tenen moltes dificultats per posar-la a la pràctica.
La sessió continuà amb la presentació de conceptes i dades bàsiques d'economia general i economia familiar, com per exemple: renda de treball, diferents tipus pensions (i organismes que les gestionen).
S'incidí també, en el fet que les pensions s’han de defensar davant dels diferents governs.
En relació a les despeses es van distingir: les de primera necessitat (alimentació, habitatge…); les necessàries (roba, calçat…), les extres (vehicles, reparacions...) i les prescindibles (viatges...).
Seguidament, es va fer una classificació de diferents despeses dels usuàris/es: quina importància dóna cadascú, i la manera com es prioritzen.
Després d'això, presentàrem exemples d’accions per facilitar arribar a fi de mes; com per exemple: no comprar amb targetes de crèdit, no portar diners al damunt, evitar prestar diners a amics i familiars, estalviar amb els subministraments, demanar suport i ajuda, informar-se de les ajudes…
En quant les accions que tenen a veure amb els consums de substàncies, es parlà de: no permetre que el “camell” avanci la substància, no consumir més del què un no es pot permetre econòmicament, no creure’s les ofertes, saber marcar límits, sobretot, el dia de cobrament....
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhYZIKEtJHDhEsgrbbrZ6BkbW5slYziJ64gbJTi4OdThERkob_GrnLfGpMcqCZOQW9Ij3wbmx18CUCkmgJqC1Unpux0XNx7_FPvMw1dw34SDX892Pyqd1T_1yRpKbjveb4dRLBj83QT2CE/s640/IMG-20180824-WA0006.jpg)
El to i el format de la sessió fou molt participatiu.
Finalment, cada assistent explicà la seva situació i si els havia servit el taller, essent majoritària una valoració satisfactòria.
No hay comentarios:
Publicar un comentario