El passat dimecres, 16 de novembre, La Illeta va celebrar la tradicional sortida de tardor, a l'Ermita de la Mare de Déu de la Riera a les Borges del Camp.
Des de l'estació de tren vam fer camí cap a l'ermita. Feia un temps de tardor deliciós, i el passeig entre oliveres a mitja poda va ser molt agradable.
Un cop allà, l'equip de cuiners de l'ocasió va preparar pollastre, lloganissa i torrades.
Al camí de tornada, vam recollir fulles de borraina (o borratja) per preparar-les l'endemà.
El preparat és senzill i primer de tot, s'han de rentar bé. Després, es fa una barreja de llet i farina. La consistència de la qual, no ha de ser ni massa sòlida, ni massa líquida.
Cal remenar bé i evitar que es formin grumolls.
Posteriorment, es passa per la paella amb oli d'oliva ben roent. I es tomben les borraines: vigileu de no cremar-les! Només el temps suficient perquè quedin una mica cruixents.
És aconsellable passar-hi un tovalló per xuclar l'oli en excés.
Finalment, s'emplata i s'hi aboca la mel segons el gust.
No hay comentarios:
Publicar un comentario