lunes, 27 de febrero de 2017

TALLER DE CUINA MARROQUINA (CUSCÚS)





El cus-cus és un plat berber (ètnia del nord d'Àfrica, ubicada sobretot a l'actual Marroc i Argèlia) de sèmola de blat amb verdura i carn vermella (vedella...). 



Primer de tot, en una olla feu coure la ceba i la carn.



Quan la carn comença a estar feta llanceu-hi Ras El Hanoat, una espècie especial típica pel cuscús.


Per preparar el cuscús vesseu un got d'aigua, remeneu, i deixeu que reposi uns 7-10 minuts. Torneu a fer la operació vàries vegades: tantes com siguin necessàries, fins que la sèmola s'infli i no s'escoli pels forats.  (Hi ha qui després d'això, hi suca el cuscús en mantega).



Després afegiu-hi el julivert, remeneu una mica i afegiu-hi aigua. (Hi ha una variant de cuscús amb llet. En aquest cas, feu servir menys aigua). Quan l'aigua bulli, afegiu-hi la pastanga, el carbassó i el nap.


Quan comenci a estar fet, afegiu-hi el carbassó, - com que és més tou,  necessita menys estona-, i, finalment, la col. (Hi ha qui al final de tot també hi afageix carbassa).


Si no disposeu de l'aparell específic per fer el cuscús, us proposem una senzilla combinació d'estris de cuina amb la què podeu valer-vos: una olla, un colador i paper de plata.



L'estri original està compost per una olla on es cou la verdura i la carn, i una segona olla annexa que comunica a través d'una reixeta, perquè el mateix vapor vagi fent la sèmola.




Un cop estigui tot al punt, ho portem a taula i fem la presentació de cada plat.




BON PROFIT!!!






No hay comentarios:

Publicar un comentario