viernes, 27 de enero de 2017

TALLER DE CUINA ROMANESA (SARMALE)

La Sarmale és un plat d'hivern, molt típic de Romania, que consisteix en rotllets de col farcits de carn picada. Són molt gustosos i el folklorista Mihail Sadoveanua s'hi referí com "les boletes daurades".
Aquest plat l'hem de preparar per capes i necessitem una base de verdura i arròs, amb pebrot vermell, pastanaga, alls i ceba. 

L'altre ingredient bàsic és la col, amb fermentat especial que trobareu a les botigues especialitzades de menjar romanès.Segons ens conten, no fa pas gaire temps, les àvies encara preparaven aqueixes cols a casa, fent-les fermentar durant dues setmanes amb aigua i sal, en recipients de fang i remenant-les amb grans cullerots de fusta. A banda, necessitem carn picada (de vedella, pollastre o porc, segons el gust). Per l'ocasió, hem fet servir de porc, acompanyada de cansalada fumada.

 

I les espècies: hi ha molta varietat i combinacions. Nosaltres vam comprar un preparat especial per Sarmale.
Comencem: primer, fem una barreja amb la verdura, la carn i les espècies.Seguidament, afegim l'arròs.
I després afegim tomàquet fregit.Paral·lelament al farcit, amb cura, desfem la col per capes.I, en una olla, successivament, anem alternant un coixí de verdures i cansalada, amb un de rotllets. 

 


La gràcia d'aquest sistema és que el menjar es cou amb el vapor.


Després d'una bona estona (temps perquè l'arròs es faci), ja el podem servir. Bon profit!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario