miércoles, 28 de diciembre de 2016

TALLER AMIC INVISIBLE 2016 (Ninot de neu)




En primer lloc tallem un mitjó per la meitat







I corregim la forma fins esdevenir-lo recte







Després, girem el mitjó, ja que la part interior fa l'efecte de neu





Omplim el mitjó. 
Per exemple d'arròs, i esdevindrà una andròmina anti-humitat




  



Amb unes gomes de colors, donem  vàries voltes i lliguem el mitjó.





Per aconseguir l'efecte de cap i cos, també fem servir gomes, 
i arrodonim amb els dits fins aconseguir la forma desitjada








Pel fer el barret del ninot de neu,
necessitem un mitjó petit







Finalment, ornamentem el nino segons el gust i la imaginació



 

El gorro, la bufanda...

 

 ...i la boca els ulls i els botons, amb agulles de cap


 

BON NADAL!!!







.


jueves, 15 de diciembre de 2016

ARSU DIA MUNDIAL DE LA LLUITA CONTRA LA SIDA (1 des. 2016)

Aquest any el dia de la SIDA  ha estat en dijous a mitja setmana. Els membres de l'Associació A.R.S.U. varem posar a una taula a la plaça de Prim amb tot tipus d'informació de prevenció d'aquesta malaltia aprofitant també per informar d'altres relacionades. 





A més de nosaltres, hi havia el Servei d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) Salut Pública de Reus amb les seves taules.





A la plaça, es va celebrar l'acte amb taules d'informació i de repartiment de preservatius: es va donar informació a persones que desconeixen quin es aquest dia.






I, a part, es van llegir uns comunicats sobre la situació actual a la problemàtica de la S.I.D.A.


Patricia Isadora d'ARSU, Noemí Llauradó regidora de salut, i doctor Pere Lindez de Salut Pública Ajuntament de Reus


A l'Hospital nou de Sant Joan, al Servei d'Addiccions i Salut Mental també varem posar un taulell d'informació i repartirem preservatius.





Voldria aprofitar per comentar que l'Ajuntament de Reus no està a l'alçada d'aquests esdeveniments, ja que no ha fet cap tipus d'intervenció informant a les entitats de Reus sobre la celebració d'aquesta jornada. Sembla que no es fa costat a aquest problema, volent ignorar que a Reus també hi han persones que tenen el virus de la S.I.D.A. Espero que el pròxim any, l'Ajuntament de Reus es faci càrrec d'informar d'aquesta jornada, i d'altres que també són importants: com el dia de l'Hepatitis, la sobredosi, dels gays i lesbianes, etc.  
  
NO A LA SIDA, POSEM-HI REMEI ...


Quim Gómez
President de l'Associació Reus Som Útils

miércoles, 14 de diciembre de 2016

SORTIDA DE TARDOR 2016 // TALLER DE BORRAINES AMB MEL (16 nov. 2016)

El passat dimecres, 16 de novembre, La Illeta va celebrar la tradicional sortida de tardor, a l'Ermita de la Mare de Déu de la Riera a les Borges del Camp.


Des de l'estació de tren vam fer camí cap a l'ermita. Feia un temps de tardor deliciós, i el passeig entre oliveres a mitja poda va ser molt agradable.




Un cop allà, l'equip de cuiners de l'ocasió va preparar pollastre, lloganissa i torrades.





Al camí de tornada, vam recollir fulles de borraina (o borratja) per preparar-les l'endemà.


El preparat és senzill i primer de tot, s'han de rentar bé. Després, es fa una barreja de llet i farina. La consistència de la qual, no ha de ser ni massa sòlida, ni massa líquida.




Cal remenar bé i evitar que es formin grumolls.


Posteriorment, es passa per la paella amb oli d'oliva ben roent. I es tomben les borraines: vigileu de no cremar-les! Només el temps suficient perquè quedin una mica cruixents. 

És aconsellable passar-hi un tovalló per xuclar l'oli en excés. 






Finalment, s'emplata i s'hi aboca la mel segons el gust. 



jueves, 10 de noviembre de 2016

DOCUMENTAL "PADDLING TO ALASKA" (18 d'octubre de 2016)

El passat 18 d'octubre, ARSU i Illeta organitzaren conjuntament la projecció del documental "Paddling to Alaska".





Relat d'una travessia de 95 jornades en solitari. Sense assistències. En total, més de 2.000 km palejats per la costa occidental nordamericana del Canadà i Alaska. Amb l'afegit, d'haver de gravar-ho tot.  



El reportatge mostra una gran bellesa estètica i paisatgística. 


Durant l'expedició l'aventurer topa amb balenes, óssos, foques... i navega una costa verge i inaccessible per terra. Damunt el caiac es mostren canals, fiords, illes i grans muntanyes. 



Tot un repte, que relata una proesa física i piscològica (pluja, vent, corrent, imprevistos, marees...).

.



El responsable de tota aquesta aventura és el jove tarragoní Rai Puig. Pas a pas, i de manera molt directe i colpidora ens fa de guia d'indrets meravellosos, relatant els sentiments que suscita cada moment. MOLT RECOMANABLE!!







L'anècdota és que és el fill de Pilar Roig, psicòloga del Servei d'Addiccions i Salut Mental, la qual presentà el reportatge, també, des de la vivència de mare.







ESPEREM QUE EN GAUDIU!!

Paddling to Alaska from Rai Puig Roig on Vimeo.

.

lunes, 17 de octubre de 2016

EL SERVEI D'ADDICIONS PARTICIPA A LA JORNADA DE TREBALL SOCIAL SANITARI (11 nov. de 2016)

El passat 11 de novembre del 2016, va tenir lloc la Jornada “Treball Social Sanitari, Peça Clau en Salut”, que va ser organitzada per un Grup de Treballadors/es Socials que exerceixen  en l’àmbit de la salut a  les Regions Sanitàries de Tarragona i Terres de l’Ebre. 



Va ser la primera jornada d’aquestes característiques al territori i la resposta dels professionals va ser molt  bona, tant que es va haver de canviar d’ubicació, ja que el lloc on s’havia d’organitzar (Paraninf de la URV), es va quedar petit i vam haver de canviar a l’Auditori de la Diputació de Tarragona. Finalment, més de 300 professionals i estudiants vam gaudir i aprendre els uns dels altres. 


La Jornada es va desenvolupar segons el guió previst i la conferència inaugural de la Dolors Colom no va decebre; la idea bàsica que em vaig emportar és la què els professionals del Treball Social estem ubicats en llocs privilegiats per veure una part de la realitat que de vegades no es veu, llavors tenim dades i informació que hem de donar a conèixer mitjançant investigacions, publicacions i traslladant als responsables les necessitats i també propostes per a millorar la realitat de moltes persones.


Després hi va haver dos Taules, on a la primera “Nous reptes, cap a on anem” professionals del Treball Social en l’àmbit de la Salut de reconeguda trajectòria a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ens van il·lustrar les experiències que estan duent a terme. La meva impressió és que hi havia moltes ganes en aquesta taula 1, era una oportunitat per conèixer pràctiques diverses  i, la ponència més esperada, era la del Síndrome de Diògenes i Noè, ja que és un dels temes que estan en augment també a les comarques del Camp de Tarragona. Les altres experiències de la taula ens van aportar coneixements, reflexions i manera de fer, que són una plusvàlua per al nostre treball diari. 



La segona Taula “La complexitat clínica i social: un lideratge compartit” també va ser enriquidora. A la província de Tarragona hi ha experiències on el treball Social té un paper important i algunes d’aquestes es van donar a conèixer en aquesta taula. Van ser experiències en Treball Social en àmbit hospitalari, d’atenció al dol, en addiccions i salut mental, totes elles interessants.  Professionals i amics vam exposar, compartir i debatre coneixements. De vegades treballem a pocs quilòmetres de distància, però no sabem els uns dels altres. La Jornada va ser una estratègia per canviar-ho; sortir del nostre laboratori social, on la realitat ens pressiona i, de vegades ens limita la visió , per aixecar el cap i mirar altres professionals,  parlar, escoltar, compartir, debatre per tornar amb una visió ampliada del Treball Social i, en concret del Treball Social en l’àmbit de la Salut .



A la cloenda es va remarcar la bona acollida, així com també la implicació dels professionals per a què la Jornada hagi ocorregut amb èxit. També es va valorar que va ser una Jornada on es va fer palès moltes mancances que tenim, però també va ser una Jornada de proposta, encaminada a l’acció i canvi. Ara, la feina és integrar el què es va compartir durant la jornada  i, a principis de l’any 2017 el Comité Organitzador ens veurem per fer una valoració d’aquesta primera Jornada de Treball Social Sanitari què, esperem no sigui la darrera. 


Àlex Pérez
Treballador Social Servei d'Addiccions i Salut Mental HUSJR
Membre del Comitè Organizador de la Jornada