martes, 6 de junio de 2017

DIA MUNDIAL SENSE TABAC (31 maig 2017)


El passat dimecres 31 de maig es va celebrar el dia Mundial Sense Tabac. Segons l'Enquesta de Salut de Catalunya, ESCA, a Catalunya encara fumen 1,5 milions de persones, cosa que representa gairebé el 25% de la població.


Un any més, l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus participa a la campanya Setmana Sense Fum sensiblitzant  la ciutadana. Aquesta acció se suma a les intervencions que l'Hospital realitza contra aquest hàbit, realitzant  enquestes i proves de tabaquisme als usuaris que vulguin participar.


Segons el Departament de Salut, cada any a Catalunya deixen de fumar 7.000 persones. 


El tabaquisme provoca malalties respiratòries, cardiovasculars i càncers. Segons dades de l'ESCA, un de cada sis morts a Catalunya es relacionen amb el tabaquisme.


Lourdes Rofes, del Servei d'Addicions i Salut Mental de l'Hospital Sant Joan de Reus, indica la importància de deixar de fumar:

 "Les persones que han deixat de fumar, al cap de 10 anys, tenen el mateix risc i probabilitats de patir un infart, o una embòlia, que una poersona que no hagi fumat mai perquè amb el temps es recuperen totes les capacitats".




No hay comentarios:

Publicar un comentario