lunes, 26 de marzo de 2018

DRUGMETRATGES 2018






DRUGMETRATGES 2018


El 22 de març de 2018 es va celebrar a Reus (Bravium Teatre) la 12ena edició de l’espai DRUGMETRATGES concebut per a generar diàleg i discurs a l’entorn el fenomen social dels diferents usos de drogues i també sobre les addiccions. 







L’objectiu és promoure debat de manera crítica i participativa entre joves de diferents centres educatius del municipi. 


Tècnics del Servei d’Addiccions i Salut Mental del HSUJR i del Pla Municipal de Drogues de Reus, amb la col·laboració de l’organització del Festival i el Casal de Joves La Palma, realitzen una selecció de curts amb temàtica de drogues per tal d’oferir-los a joves i posteriorment debatre’n el contingut. Sessió adreçada a públic escolar (ESO/BAT i Cicles Formatius) de Reus que inclou una xerrada i la projecció de curtmetratges.





*    *    *

Aquest any els curtmetratges seleccionats per al posterior debat han estat:

“Les Fuilles Mortes” de (A. Llort/C.Sion) 2018,  Aquest treball és una invitació a reflexionar sobre l’oportunitat de replantejar les tensions que provoca l’ús del cànnabis o altres substàncies psicoactives en clau de gènere (maternitat, relacions de poder, control sobre el cos, oci i plaer, món laboral, relacions sentimental...)

https://vimeo.com/248967085



 


“Cowboys Janken Ook”. De Mees Peijnenburg (2013). Quan Sven provoca una baralla després d'una tarda de festa a Amsterdam, el seu millor amic acaba en coma, i res no és el mateix que abans. El curt convida a reflexionar sobre la responsabilitat en  el món juvenil o postadoelscent, com n’és de fina la línia entre la gresca descontrolada i la possibilitat de caure en riscos i problemes innecessaris. Les relacions d’amistat en són el fil conductor d’un film apassionant i de gran qualitat. 

https://vimeo.com/142607802




*    *    *


Des de fa tres edicions l’espai DRUGMETRATGES també compta amb una secció a concurs els MINIDRUGMETRATGES realitzats per joves de 14 a 18 anys. 



EN AQUESTA EDICIÓ S’HAN PRESENTAT 7 PECES MOLT INTERESSANTS:

8 minutos, Juan Carlos Niculica, Pau Cort. IES Gabriel Ferrater
Discontrol, Classe IFE Auxiliar en vendes i atenció al públic. IES Domènech i Montaner
I tu què mires?, Carla Pallejà. Escola Mare Molas
Descolocado, Agnés Arenas, Joel Vazquez, Brian Calderon. Escola d’Oficis Mas Carandell Audivisuals
Una noche loca, Ana Cazalilla González, Iris Cruz Mellado. INS Roseta Mauri
La Bolsa, Quart de plastica: Didac, Estefania, Juan, Gisela. INS Roseta Mauri


Descolocado, d'Agnés Arenas, Joel Vazquez i Brian Calderón. De l'Escola d’Oficis Mas Carandell- Audivisuals ha estat el MINIDRUGMETRATGES PREMIAT.









No hay comentarios:

Publicar un comentario